Барселона продължава с победите в Ла Лига и то със “суха мрежа” - 1:0 като гост на Виляреал. Единственото попадение в срещата отбеляза Педри в 18-та минута, а Роберт Левандовски пропусна няколко възможности да удвои преднината на тима си. Изравнителен гол на Самуел Чуквуезе в 90-та минута беше отменен заради засада.

В крайна сметка защитата на каталунците си свърши работата и за пореден мач не допусна гол за първенството. Така от началото на сезона противниковите отбори отбелязаха само 7 попадения в 21 мача на тима на Шави Ернандес. Това бе шеста поредна победа за каталунците в Ла Лига.

С този ценен успях Барселона продължава да води в класирането с 56 точки, вече на цели 11 пред големия противник Реал Мадрид. Столичани обаче са с мач по-малко. Виляреал допусна третата си поредна загуба в първенството и в момента е на 8-то място с 31 точки.

Двубоят започна с ранен шанс за Барса, след като още в третата минута Педри изведе Левандовски зад защитата на домакините и нападателят остана сам срещу Пепе Рейна. Вратарят на Виляреал обаче скъси бързо дистанцията и успя да отрази удара на Лева.

Барса все пак поведе в 18-та минута, когато именно Левандовски и Педри матираха защитата на “Жълтата подводница”. Двамата направиха прекрасно двойно подаване през центъра на отбраната и Педри изскочи сам срещу Пеп Рейна. Халфът много технично чукна топката покрай вратаря на домакините и даде аванс за тима си с третия си гол в последните 5 мача - 1:0 за Барселона.

Хората на Шави Ернандес имаха възможност да удвоят преднината си, но Рейна отрази нов удар на Левандовски. В края на първото полувреме Виляреал бе на сантиметри от това да изравни резултата. При една светкавична контраатака и грешка на каталунците в центъра Хосе Луис Моралес изскочи сам срещу Тер Стеген. Нападателят стреля в близкия ъгъл, но топката мина на сантиметри покрай гредата и опъна мрежата от външната страна.

Второто полувреме бе равностойно, с възможности и пред двете врати. Бързо след подновяването на играта Чуквуезе намери Алберто Морено на стрелкова позиция, но защитникът стреля неточно. Малко след това Левандовски пропусна от изгодна позиция, а след час игра Араухо се намеси решително след хубаво извеждащо подаване на Парахо към Пино.

В 63-та минута Рафиня получи хубаво подаване от Левандовски, но стреля неточно. Малко след това бразилецът пропусна още един страхотен шанс, след като при числено превъзходство в наказателното поле на противника не успя да намери правилното решение за продължение на атаката.

В 85-та минута Барса пропусна нов шанс. В ситуация “трима на двама” Педри реши да подава към Левандовски, но хвана в крачка поляка и той не успя да изскочи сам в наказателното поле.

Домакините опитаха стихиен натиск, искайки да стигнат поне до равенството. Тимът на Кике Сетиен обаче така и не стигна до нещо по-сериозно. Като изключим отменения гол на Чуквуезе в 90-та минута. Нигериецът изскочи зад защитата на Барса и преодоля с лекота Тер Стеген. Голът обаче бързо бе отменен заради засада на Ниньо, който изведе Чуквуезе.

В добавеното време на срещата Левандовски опита да реализира с удар от границата на наказателното поле, но и този път Пепе Рейна реагира добре и спаси. Двубоят завърши драматично, след като главният рефер даде край на мача, но веднага след сигнала трябваше да се включи ВАР за предполагаема игра с ръка на Жул Кунде в наказателното си поле. Проверката мина бързо и така Барселона взе трите точки.

Виляреал - Барселона 0:1
0:1 Педри 18

Виляреал: Рейна, Фойт, Албиол, Торес, Морено (83 - Тригерос), Баена (83 - Мохика), Парехо, Капу, Коклен (36 - Чуквуезе), Пино, Моралес (83 - Ниньо)

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Кесие (89 - Алба), Де Йонг, Педри, Рафиня (81 - Феран), Гави, Левандовски