Барсeлона е още една крачка по-близо до така мечтаната титла. Каталунците отново водят с 8 точки пред Реал (М), след като прегазиха Кадис 2:0. Това бе 12-ата поредна победа за тима на Шави.

Още до почивката Барса изкова аванса и през втората част лидерът в Ла Лига дръпна ръчната и просто доигра срещата.

Шави даде почивка на част от основните си състезатели и опита да ги съхрани за реванша от плейофа от Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед.

От първата минута на "Камп Ноу" стартираха  Ерик Гарсия, Феран Торес, Ансу Фати и Сержи Роберто - все играчи, които не получават много игрови минути в последните срещи.


Още от първия съдийски сигнал Барселона взе инициативата. Каталунците пробваха какво ли не, за да пробият защитата на Кадис.

Гостите, от своя страна, разчитаха на контраатаки и на станични положения.

При едно от тях бранителите на каталунците не изчистиха добре след пряк свободен удар. Топката попадна на крака на Бонгонда, но ударът му срещна тялото на Кристенсен.

Рожер прониза Тер Стеген в 20-ата мин. Страничният съдия обаче бе вдигнал флага си високо и голът бе отменен.

В ответната атака Феран Торес получи извеждащ пас почти на аутлинията. Младият талант на каталунците навлезе към точката за изпълнение на дузпа, преминавайки през двама защитници на Кадис, след което стреля, но ударът му мина малко встрани от вратата.

Серхи Роберто засече центриране в 36-ата мин, но изстрелът му излезе в аут.

Барса откри в края на първата част.

Феран получи на дясното крило. Испанецът направи фамозен индивидуален пробив към пеналта, развинтвайки куп играчи на Кадис. Националът на Ла Фурия Роха сложи топката на главата на Роберт Ледандовски. Ударът на поляка бе спасен от Ледесма, но тя попадна на крака на Серхи Роберто, който не сбърка.

В добавеното време на първата част Барса удари за втори път.

С майсторско изпълнение от границата на наказателното поле Левандовски матира стража на гостите. Това бе 15-и гол за поляка от началото на сезона.

Първата по-сериозна опасност за каталунците през втората част дойде в 57-ата мин.

След центриране от корнер топката се озова на границата на наказателното поле. Там беше Гави, който изведе Левандовски очи в очи със стража на Кадис. Ударът на поляка обаче намери гредата.

Няколко мин по-късно гостите отново пратиха топката в мрежата на катаунците, но попадението пак бе отменено.

При едно центриране от корнер Тер Стеген излезе умело. Топката се озова в играч на Кадис, който порази целта. Оказа се, че срещу вратаря на  Барселона е било извършено нарушение.

Малко след 70-ата мин Шави реши, че срещата вече е решена и извади голямата си звезда Роберт Левандовски, за да го спести за дербито в четвъртък срещу Юнайтед.

В последните 15 мин Кадис се активизира.

Резервата Рубен Собрино запрати топката към долния десен ъгъл на тер Стеген след корнер, но стражът на Барса бе на мястото си и спаси.

В 80-ата мин немският страж отново бе на висота.

Крис Рамос мина като на парад през защитата на Барса, но Тер Стеген се оказа непробиваема преграда. Резервата на гостите стреля ниско долу, но вратарят изби топката, която се отклони и в страничната греда.

Удар на Фати профуча над гредата в 85-ата мин. Крилото на каталунците се завъртя на границата на наказателното поле и веднага стреля, но за негово нещастие не намери целта.

Гредата още веднъж спаси Тер Стеген. Удар с глава на Лозано в 86-ата мин срещна десния страничен стълб на каталунците.

 

Барселона - Кадис 2:0

Голмайстори: 1:0 Серхи Роберто (43); 2:0 Левандовски (45+);

Стартови състави:

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кристенсен, Гарсия, Балде, Сержи Роберто, Де Йонг, Гави, Феран Торес, Фати, Левандовски;

Кадис: Ледесма, Карселен, Фали, Ернандес, Арсамендия, Алкарас, Ескаланте, Окампо, Алекс Фернандес, Бонгонда, Рожер;