Бъдещето на Лионел Меси все още е неизвестно. Капитанът на световния шампион Аржентина има договор с Пари Сен Жермен до средата на 2023 г. и с опция за удължаване до юни 2024 г., но все още нищо не е решено. Носят се слухове и един сочи възможно завръщане в Барселона. Жерард Пике, бившият съотборник на Лео, говори за бъдещето му и обяви, че мечтае да го види отново в  клуба.

В интервю, което даде за RAC1, Пике спомена за възможното завръщане на звездата на Росарио в Барселона: „Само той знае бъдещето си. Той спечели Световната купа, което беше голямата мечта. Сега никой не може да се съмнява, че той е най-добрият в историята. Какво ще реши, ще зависи от него, къде може да намери щастието и дали иска да продължи да се състезава на най-високо ниво", заяви Пике.

След това добави: „Ако иска да продължи да се състезава, Барса може да е в плановете му, ако иска да спре да се състезава на това ниво, тогава той може да отиде в MLS. Би било много зверско, заради всичко, което ни накара да почувстваме, ако Меси играе за Барса отново."

Цитираният от "Труд" Жерард Пике увери този вторник, че по време на престоя му в отбора на Барса, играчите не са знаели, че клубът е платил на директора на реферите Хосе Мария Енрикес Негрейра и той е бил убеден, че клубът не е купувал съдии.