Байерн Мюнхен е много заинтересован от ситуацията на Гави в Барса с намерението да го привлече в редиците си, съобщи Sky Germany. Германският клуб очаква регистрирането на новия договор на играча и би бил готов да наддава за него, ако проблемите с контракта му продължат в бъдеще. И Барса, и играчът са убедени, че положението им ще се нормализира това лято, съобщи вестник "Спорт". 

Гави вече беше в полезрението на Байерн точно преди подновяването му с Барса. Германците са разговаряли с обкръжението на футболиста и ще му отправят оферта, в случай че реши да не подновява и да си тръгне свободен това лято. Гави обаче иска да остане на "Ноу Камп" и прие предложението на Барса, губейки пари, тъй като целта му е да да успее в тима на каталунците.

Новият треньор на Байерн Томас Тухел харесва стила на футболиста и вече е поискал няколко нови попълнения за следващия сезон, за да подсили спортния си проект. Гави няма никакво намерение да напуска клуба си и разбира трудностите при регистрацията си заради ограничението на заплатите, пише "Труд". Това обаче е ситуация, която не му харесва и се надява да бъде разрешена, преди клубът да подпише с нови играчи това лято.