Въпреки че Серхио Бускетс поясни, че напускането му няма нищо общо с въпроса за финансовия феърплей, истината е, че лидерите на Барселона имат план, за да стимулират завръщането на Лионел Меси в Испания. Той включва продажбата на 11 футболисти на следващия пазар през лятото, в който европейските клубове инвестират повече пари.

Информацията беше публикувана от вестник "Спорт", докато се чака напускането на Меси от ПСЖ и Ла Лига да одобри икономическия план, представен от каталунския клуб, който трябва да освободи около 250 милиона евро, за да нормализира положението си или по-скоро да намали масата на заплатите на първия отбор.

И играчи от ранга на Жорди Алба, Клеман Ленгле, Сержиньо Дест, Ансу Фати, Феран Торес и Самуел Умтити, наред с други, могат да попаднат в изходящия трансферен списък.

По-конкретно, ръководителите на Барселона възнамеряват от една страна да предоговорят високи договори, а от друга да търсят чисти пари от трансфери, пише "Труд".

Този последен списък се допълва от Абде Езалзули, Нико Гонсалес, Алекс Коладо и Пабло Торе, Алекс Каядо, Ансу Фати,  Феран Торес, Пабло Торе, Жорди Алба и Франк Кесие.