Илкай Гюндоган със сигурност ще играе в Барселона от новия сезон, като каталунците дори се надяват да финализират сделката още днес, твърди „Ел Мундо Депортиво”. 

Бъдещето на полузащитника на Манчестър Сити отдавна е предмет на сериозни спекулации, като наскоро той бе свързан и с бившия си тим Борусия Дортмунд. 

Според каталунските медии обаче, привличането на Гюндоган ще се осъществи със сигурност и той ще бъде обявен за играч на отбора много скоро, със сигурност до края на седмицата. 

Твърди се, че спортният директор на Барса Матеу Алемани е пристигнал в Мюнхен, за да оформи сделката с агента на играча, което може да се случи още тази вечер. 

С мача Германия – Колумбия снощи ангажиментите на Гюндоган през сезона приключиха и той самият иска бързо да има яснота за бъдещето му, за да може да излезе спокойно в почивка. 

Халфът изкара 7 години при Гражданите, печелейки всичко с тях и сега е готов за ново предизвикателство в кариерата си. Договорът му се очаква да бъде за 3 години, а Барса ще спести доста от липсата на трансферна сума, след катой футболистът става свободен агент от 1 юли.