Барселона продължава да търси отговор на хроничните си проблеми с десния бек и изглежда, че възнамерява да инвестира още веднъж това лято.

Поради проблемите си с лимита на заплатите, Барселона не може да инвестира, както би искал и изглежда, че няма да търси незабавно решение това лято. От Sport казват, че в клуба са предвидили в бюджета си някакво подсилване, отделяйки 10-15 милиона евро за този пост. И се споменава за Иван Фреснеда от Реал Валядолид.

Каталунският всекидневник продължава, че "блаугранас" вече са хвърлили око на сделка за лятото на 2024 г. Новият спортен директор Деко е запален по десния бек на Монако Вандерсон. 22-годишният футболист наскоро направи своя дебют за Бразилия и беше препоръчван от Деко и през двете предходни лета, но сега има повече власт при вземането на решения.

Това доведе до преминаването на Вандерсон от Гремио в Монако през януари 2022 г. срещу сума от 11 милиона евро. Цената му може да нарасне до 30 милиона евро през следващия сезон, въпреки че дори това изглежда разумно за млад бразилски национал.

Самият Вандерсон е казал на клуба, че иска да остане до следващото лято, а Монако го маркира като непродаден.