Илкай Гюндоган е готов да се превърне в учител за младите халфове в Барселона. Новото попълнение на испанския шампион може да помогне при развитието на състава на "синьо-червените", който все още е неопитен и има нужда от класни ментори.

"Те са невероятни - Гави, Педри, Френки де Йонг. Идвам с доста повече опит в моя и живот и кариерата ми. Ако мога да им помогна и с един процент, наистина ще бъда щастлив. До момента съм имал много трудности и младите може да научат много от това. Талантливи са и са изключително качествени.

И аз имам много да доказвам все още, но вече знам какво ме очаква при това ново предизвикателство. Стилът тук е почти идентичен с този в Манчестър Сити. Треньорите Шави и Пеп Гуардиола проповядват сходни стилове. Знам, че имам специална свързаност с Шави, усетих го още от първия ни разговор. Това е невероятна възможност за мен да играя в ново първенство и в нов клуб.

Разбирам отговорността да нося този екип и ще се опитаме отново да станем шампиони", заяви пред медиите 32-годишният Гюндоган, който напусна английския и европейски шампион Манчестър Сити като свободен агент. 

През последната кампанията Илкай Гюндоган беше един от основните футболисти в Сити. Германският национал спечели 12 трофея в 7 сезона с екипа на "небесносините".