Спортният директор на Барселона Деко призна, че трансферния прозорец е бил доста сложен за каталунския гранд. За трети пореден сезон клубът е изправен пред несигурност около регистрацията на новите си футболисти.

Трима от дебютантите в Барселона Жоао Кансело, Жоао Феликс и Иниго Мартинес влязоха като резерви през второто полувреме на мача срещу Осасуна.

След срещата, приключила с победа с 2:1 за настоящите шампиони в Ла Лига, Деко изтъкна жертвите, които са направили играчите, за да се осъществят трансферите.

„Беше трудно. Има момент, в който футболистите искат да дойдат и приемат ситуацията, в която сме, както и това, че ни трябва помощ от тяхна страна“, заяви бившият футболист на каталунците и настоящ спортен директор.

„Кансело и Феликс направиха тези усилия. Също и капитанът Тер Стеген, който поднови договора си, знаейки, че с това помага на клуба и носи стабилност, от която се нуждаем. Важно е, че имаме играчи с такъв дух, които разбират ситуацията. Благодарение на техните усилия, ние успяхме да ги привлечем в отбора“, добави Деко.