Халфът на Барселона Педри се възстановява по план, но се очаква да бъде извън игра още около месец.

"Педри се чувства добре, но все още има време докато се възстанови. Не мога да дам точна дата, защото това зависи от физическото му състояние. Най-важното е, че се възстановява по план и възможно най-скоро ще бъде отново с нас. Няма да предприемаме рискове", коментира треньорът на каталунците Шави Ернандес.

Прогнозите са Педри да пропусне мачовете на представителния тим на Испания срещу Шотландия и Норвегия в средата на октомври и да бъде на разположение на Шави след паузата за националните отбори, когато Барса приема Атлетик Билбао.

На терена скоро ще бъде готов да се завърне защитникът Роналд Араухо. Уругваецът бе извън игра в последния месец след като се контузи по време на мача с Кадис от втория кръг в испанската Ла Лига, но днес поднови тренировки със съотборниците си. Той обаче няма да вземе участие в утрешното домакинство на белгийския Антверпен в Шампионската лига.

"Роналд е добре. Можеше да го включим в групата за вторник, но не си заслужава. Той ще бъде на линия за мача срещу Селта Виго през уикенда", добавиШави.