Барселона има ново дете чудо - Ламин Ямал, който само на 16 години напомня за потенциала, с който Лионел Меси изгря на световната сцена със същата фланелка преди две десетилетия.

Момчето, което през юли навърши 16 години, от началото на сезона вече има повече минути спрямо целия минал сезон, когато беше още на 15 години. Той се появи в единствения мач в Шампионската лига и в седем мача в Ла Лига, където вече направи три асистенции. Затова преди утрешния мач със Севиля Шави Ернандес говори за значението, което този тийнейджър може да има в Барселона, но и за отношението на всички в клуба към него, което трябва да е безупречно.

„Ламин е умел футболист, той създава играта и затова трябва да го използваме, а не да го пренебрегваме. Напомня на Меси, на Дембеле... трябва да използваме възможностите му, за да може целият отбор да играе по-добре. Да го захраним с топки и да играе на терена. Трябва да се грижим за него, както Рийкард се грижи за Меси, това е добър пример. Трябва да внимаваме с минутите, с физическите усилия... важното е, че той може да ни помогне в много мачове”, каза цитираният от "Труд" Шави.

Меси дебютира в Ла Лига през октомври 2004 г. срещу Еспаньол на 17-годишна възраст.