Барселона обяви, че прекратява всякакви отношения със Севиля още преди мача между двата отбора снощи. Съперниците се срещнаха на терена в двубой от Ла Лига, който завърши с победа с 1:0 за каталунците след автогол на Серхио Рамос.

В предните часове обаче се разпали скандал между клубовете, тъй като шефовете на Севиля отказаха да седнат в директорската ложа на Олимпийския стадион в каталунската столица.

Босовете на андалусийците присъстваха на мача, но не искаха да спазят протокола и да седнат до колегите си от Барса заради вихрещия се скандал по случая "Негрейра".

Барселона получи официално обвинение в подкупване на бившия вицепрезидент на Съдийската комисия на Испания Хосе Мария Енрикес Негрейра чрез изплащане на суми в размер на над 7 млн. евро.

"Блаугранас" категорично отричат сумите да са дадени с цел подкуп и въздействие върху съдийските решения в мачовете, но редица други клубове в испанския елит вече изразиха възмущението си от действията на Барса, извършени в период от няколко години при миналите ръководства на клуба.

От Севиля разясниха в официално съобщение, че шефовете няма да присъстват във ВИП ложата, тъй като осъждат практиките на Барселона. Каталунците реагираха гневно и на свой ред се обявиха за обидени от отношението на съперника.

"Барселона иска публично да демонстрира възмущението си от неоправданата и неуместна атака от Севиля", гласи изявлението на Барса, цитирано от webcafe.bg.

"Барселона възприема това като атака срещу каталунската институция и недопустимо провинение. Така нареченият случай "Негрейра" не може да бъде оправдание за подобни действия, след като юридическата процедура е още в много ранна фаза, а позицията на Севиля очевидно осъжда предварително факти, които не са доказани".

"Юридическото решение не променя фактическата или законова ситуация на Барселона в процедурата. Освен това президентът на клуба Жоан Лапорта се включи преди месеци на събрание на Ла Лига и даде всякакви обяснения по темата".

"С оглед на тази недопустима и неоправдана позиция на Севиля, Барселона счита всички отношения със Севиля за приключени, докато клубът не коригира настоящата си позиция", допълват от каталунския гранд.