Барселона и особено треньорът Шави Ернандес имат голямо желание да имат Витор Роке в състава за втората половина на сезона. Беше договорена сделка с Атлетико Паранаензе през лятото за 18-годишния играч, но той не можа да се присъедини веднага поради финансови причини.

За съжаление на каталунците, те ще трябва отново да се справят с финансовите си проблеми, за да регистрират Витор Роке в Ла Лига през януари. Има оптимизъм, че всичко ще се нареди, но има още много дълъг път, който да се извърви, преди да стане факт.

Вестник Sport пише, че Барселона трябва да генерира 13-14 милиона евро преди януари, за да може да привлече Роке. Причините сумата му да е толкова висока е, че се изисква и амортизационна такса.

Барселона се надява да събере тези средства, като се споразумее за нов договор с Френки де Йонг, който ще включва отлагане на част от заплатите му за по-късна дата. На този етап обаче преговорите са на много ранен етап.

Една продажба също би позволила на Барселона да генерира парите, необходими за организиране на пристигането на Роке, въпреки че клубните служители не възнамеряват да продават никого през януарския прозорец. Това означава, че нещата в момента са на сложен етап.

Както е известно, Роке е сравняван с бразилската легенда Роналдо. Дали обаче някога ще се доближи до извънземното ниво на Феномена, предстои да разберем.