Опитният нов халф на Барселона Илкай Гюндоган излезе с изключително критична оценка на отношението на каталунците след поражението в Ел Класико от Реал Мадрид, но той не беше единственият, който обяви публично недоволството си.

Гюндоган разкритикува своите съотборници за липсата на страст след поражението, смятайки, че "блаугранас" е трябвало да са по-ядосани след резултата. „Не дойдох тук, за да губя мачове като този“, смъмри той съотборниците си.

Гави също беше критичен към работата на Барселона след мача. 19-годишният играч имаше отлична игра в халфовата линия, но както отбелязва Sport, той искаше повече концентрация от колегите си. „Не можем да бъдем толкова отпуснати“, каза той относно гола на противника.

Вестник "Мундо Депортиво" посочи трима футболисти на Барса, които бяха класифицирани като разочарования. Начело на черния списък беше Ориол Ромеу. Той не изглеждаше остър по време на 20-минутното си включване, като почти създаде шанс за Реал Мадрид. Междувременно Феран Торес не успя да намери формата, в която беше по-рано през сезона. 

Алехандро Балде е друг, който не успя да достигне обичайните си стандарти, добавяйки към малко скучния старт на сезона за младия ляв бек. Струва си да се отбележи, че Торес играе извън позиция като деветка и тази форма в началото на сезона дойде, докато играеше срещу Роберт Левандовски, който макар и да не беше във форма, не помогна много на каузата на отбора.