Треньорът на Барселона Шави обясни, че силните критики на Илкай Гюндоган към неговите съотборници след поражението в Ел Класико се дължат на културните различия между Испания и Германия.

Гюндоган беше искрен разочарованието си в събота, твърдейки, че иска да види повече гняв от отбора след загубата от Реал Мадрид. 

„Той изрази гнева, който всички ние имахме в себе си, нищо друго. Всички бяхме ядосани. Свежда се до култура. Той идва от култура, различна от нашата. Ако видите поражението на Байерн онзи ден, Мюлер излезе и критикува. В съблекалнята не е имало спор.”

Той беше наясно, че в съблекалнята нямаше много причини да работи върху манталитета.

„Имаме много здрава и много добра съблекалня. Отношението никога не се е проваляло, доволен съм от работата и желанието на всички. Никога не ми се е налагало да критикувам отношението им. Максимален натиск, добре дошъл. Отборът е гладен.”

По-конкретно с Гюндоган, той беше щастлив, че една от звездите изисква повече от отбора.

„Думата конформизъм не е част от ДНК-то на Барса. Ние сме за съвършенство. Не смятаме думите на Гундо за противоречиви, съгласни сме с казаното от него. Загубихме Класико поради наши грешки. Не е имало противоречия в съблекалнята”, каза още Шави.