Допреди седмици Барселона изглеждаше така, сякаш щеше да гради този сезон около две португалски попълнения, след като победи Бетис и Антверп с по 5:0. Нещата се промениха и бъдещето на Жоао Феликс и Жоао Кансело сега изглежда далеч по-несигурно.

Двойката от Португалия се включи ударно, но бяха разочароващи през последните седмици. Общото ниво на Кансело е паднало значително и докато Феликс все още епоказва някои добри моменти, неспособността му да превърне това в ефективна продукция също повдигна въпроси относно неговата позиция. Феликс е в най-лошата си серия за отбелязване на голове в началото на сезона в Ла Лига.

Наскоро клубът увери Феликс, че планира да го задържи. Но всъщност едва ли Барса ще се бори за него в настоящата му форма. Атлетико Мадрид и Манчестър Сити ще искат високи суми, които няма да бъдат по силите на каталунците. Не и когато става дума за играчи, които не мога да "вдигнат" отбора.

Някои от треньорския щаб вярват, че за Барселона би било по-добре да инвестира в други футболисти, но не и в двамата Жоао, които се оказват само фойерверки.

Най-голямата надежда за Феликс е, че президентът на Барселона Жоан Лапорта е един от основните му защитници от известно време, а агентът Жорже Мендеш има значително влияние върху трансферната стратегия на Барселона.

За Кансело фактът, че Барселона вероятно ще се затрудни да намери качествена алтернатива на десния бек, също може да работи в негова полза, в зависимост от това каква сума ще поиска за него Манчестър Сити.