Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес е под все по-голямо напрежение заради серията от неубедителни представяния на отбора преди паузата за националните отбори този месец.

И въпреки проблемите в състава на каталунците, обвиненията са насочени предимно към наставника, пише испанското издание football-espana.net, което разчете последните действия на бившия футболист на Барселона Рики Пуч като присъединяване към критиките към Шави.

24-годишният полузащитник, настоящ играч на американския Лос Анджелис Галакси, хареса публикация на журналиста Жосеп Капдевила, който нарече Барселона "неузнаваем".

"Шави е на път да го постигне - титулярен състав на Барселона без играч от школата. Днес, само двама. Ние сме на път към тотално неузнаваем Барселона", написа популярният испански журналист.

Самият Пуч не пази добри спомени от периода, в който се засече с Шави Ернаднес в каталунския гранд. Той не получаваше достатъчно игрово време в последния си сезон в Барселона и премина в Лос Анджелис Галакси.

Ламин Ямал и Фермин Лопес бяха единствените футболисти от академията на каталунците в стартовия състав срещу Алавес. Шави Ернандес обаче не разполагаше с много алтернативи. Ориол Ромеу, Алехандро Балде и вратарят Иняки Пеня бяха единствените опции на пейката. Гави бе наказан за мача, а Серхи Роберто е контузен.

Барселона победи с 2:1 при домакинството си на Алавес в неделя вечер.