По всичко личи, че Барселона ще успее да регистрира бразилския нападател Витор Роке като заместник на контузения Гави през януари.

Роке е в последния етап от възстановяването си от контузия на връзките на глезена, въпреки че се очаква той да се завърне след контузия още този уикенд за Атлетико Паранаензе, който се бори за континентална квалификация в бразилската Серия А. 

Според "Mундо Депортиво" Роке ще вземе две седмици ваканция, преди да отпътува за Барселона на 20 декември, което ще му позволи известно време да се установи в новия си живот, преди да започне да тренира и да бъде вкаран в изтощителния график на Барселона.

Той ще прекара Коледа в Барселона и ще се стреми да влезе в бойна форма за 10 януари, когато ще се изправят срещу Осасуна в Саудитска Арабия в Суперкупата на Испания.

С малко ресурси на разположение на Шави Ернандес, има опасност процесът на адаптация на сравнявания с "Феномена" Роналдо Роке да бъде прибързан и очакванията той да окаже влияние започват от самото начало.

Каталунците подписаха с него като дългосрочен проект. Следващото лято те ще платят 30 милиона евро плюс 31 милиона евро бонуси за Роке, който трябва да замени Роберт Левандовски след време.