Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне има претенции за играта на отбора си през първото полувреме при загубата от Барселона във вчерашното дерби от 15-тия кръг на испанската Ла Лига.

"Каталунците" надделяха с минималното 1:0 на "Камп Ноу" с гол на Жоао Феликс в 28-мата минута.

"В двете полувремена видях два различни мача. През първата част те бяха по-добрите, поведоха ни след хубав прехвърлящ удар на Жоао Феликс, а единствената възможност за нас бе блокираният удар на Гризман от Араухо. През второто полувреме смените помогнаха за повече динамика в средата на терена и в атакуващ план, Кореа и Лино се включиха много добре. Аспиликуета започна като десен централен защитник, а в последствие премина на левия бек. Имахме някои чудесни възможности да отбележим. Вратарят на Барселона спаси удар от фаул на Мемфис Депай. Тъжни сме, че не се възползвахме от шансовете си и не оползотворихме момента си на доминация, както направиха те през първата част", каза Симеоне, цитиран от "Ас".

След снощната победа Барселона заема трето място в класирането с 34 точки, на 4 от лидера Реал Мадрид, докато Атлетико остава четвърти с 31, но има и мач по-малко.