Ако през миналия сезон, особено до началото на Световното първенство, Роберт Левандовски беше основният нападател на Барса, сега е бледа сянка на себе си.

Средата на декември е, груповата фаза на Шампионската лига приключи, а той има само девет гола и едва три - от края на септември. И само един в Шампионската лига. Той вкара два пъти повече голове през същия период на миналата година, беше голмайстор на Ла Лига с 13 попадения до зимата на миналата година, и въпреки че Барса изпадна от групата, той вкара пет попадения в Шампионска лига.

Левандовски е и рекордьор по брой пропуснати положения в испанското първенство, като до момента те са 16. Ако беше реализирал поне половината от тях, Барса щеше да е лидер в класирането в Ла Лига, пише "Труд". Само веднъж в кариерата си и докато беше играч на Борусия Дортмунд, през сезон 2011/12, той успя да завърши груповата фаза с един отбелязан гол.

За сравнение, 40-годишният ветеран от Порто Пепе, който играе като защитник, има повече голове този сезон (2) от третия голмайстор в историята на Шампионската лига. Барса отбеляза 12 попадения в груповата фаза, 7 от които в дуелите с Антверпен, 6 от които са на Жоао Феликс и Феран Торес общо.