Жоан Лапорта, президентът на Барселона, обясни какви са трите цели на каталунците за 2024 година. Той иска Барселона да изиграе първия мач на обновения си стадион "Спотифай Камп Ноу" на 29 ноември 2024 г., който беше затворен за модернизация веднага след края на миналия сезон. 

Президентът каза още, че иска отборът да печели трофеи и през следващата година, тъй като през 2023 г. успя да донесе титлата шампиона на Испания и Суперкупата във витрината на клуба. 

Друга важна цел на Барселона е да регулира финансовия баланс на клуба. За да постигнете това, Лапорта е готов да продаде един от важните играчи на отбора за значителна сума пари, необичайно за клуб с размерите на Барселона, съобщават журналистите от Diario AS. Той също би искал да намали заплатите в женския футболен отбор, настоящ носител на Шампионската лига. 

Барселона ще преговаря през следващия период с двете носителки на "златната топка" Алексия Путеяс и Айтана Бонмати, като ще ги помоли те първи да дадат пример за това, пише "Труд". 

Жоао Феликс и Жоао Кансело играят в Барселона този сезон под наем. Каталунците са много доволни от представянето на двамата и са готови да започнат преговори с Атлетико Мадрид и Манчестър Сити за трайния им трансфер.

„Разбира се, че искаме да задържим двамата в Барселона. Искаме скоро да започнем преговори. Деко вече има готов план за пристъпване към преговорите. Както знаете, Атлетико Мадрид и Манчестър Сити са два клуба, които имат много добри отношения с нас“, каза Лапорта, цитиран от BarcaCenter.