Футболистите на Осасуна бяха бесни на съдията Aлехандро Мунис, който не уважи претенциите им за фаул в атака на Андреас Кристенсен от Барселона в снощния полуфинал за Суперкупата на Испания. Каталонците спечелиха с 2:0 с две попадения през втората част, дело на Роберт Левандовски и Ламин Ямал.

Именно обаче за първото попадение за претенциите на играчите от Навара и техния треньор, тъй като според тях Кристенсен при отнемането на топката е извършил нарушение срещу Хосе Арнаис и оттам тръгва контраатаката. Но проверката със системата за видеоповторения (ВАР) не видя нищо нередно.

"Чувствахме, че бяхме ощетени, защото критериите за съдийство бяха много различни по време на целия мач. Фаулът беше ясен“, каза мениджърът на Осасуна Хагоба Арасате пред Movistar Plus. Не мога да разбера защо нито съдиите на терена, нито тези от ВАР-стаята не реагираха.

"Когато мачът вървеше, в реално време изглеждаше като фаул. Но след като изгледах записа после, наистина не виждам нарушение. Няма нищо. Понякога съдията свири за нас, понякога пък против нас. Но в тази среща не мисля, че реферските отсъждания бяха от решаващо значение за крайния изход", заяви колегата му от Барселона Шави Ернандес.

Веднага след тодзи първи гол, реализиран от полския ветеран Левандовски, Шави пусна на терена Жоао Феликс и португалският нападател бързо даде нов импулс на атаките и принуди вратаря Ерера да спасява поредица от ситуации. Все пак в последните 15 минути Осасуна пренесе събитията пред вратата на Барселона, но Жоао Феликс изработи втория гол, дело на Ямал. Така Барселона отива на финал в турнира, което е поредното Ел Класико дерби.

"Вие не играете финалите, а просто трябва да ги спечелите. Искаме да се изправим срещу съперник, който видяхте какъв е в другия полуфинал. Въпреки това, няма фаворити, това е Ел Класико. Надяваме се, че финалът ще върви по нашия начин, както миналата година. Ние сме действащи шампиони и поне ще се насладим на мач, който е любим за нас", каза още Шави Еѝрнандес./БТА

Снимка: БГНЕС