Треньорът на Барселона Шави Ернандес говори пред медиите преди финала за Суперкупата на Испания, в който тимът му ще срещне големия съперник Реал Мадрид в Рияд.

"Имам чувството, че Реал Мадрид е по-силен, когато и Барселона е по-силен отбор. Откакто съм на поста, винаги, когато трябва да спечелим трофей, трябва да минем през тях. Във финала на Ла Лига през миналия сезон трябваше да ги победим. После ни елиминираха за Купата на краля. Те реагират, когато виждат силна Барса. Всичко е много изравнено. Миналата година спечелихме две титли, а през този сезон ще се борим за тази", каза Шави на пресконференцията си преди мача.

"Миналата година показахме, че сме победители, че този отбор е печеливш. Аз съм много мотивиран преди този финал и ще дадем всички, за да спечелим", обеща каталунецът.

"През този сезон играхме много добре срещу Севиля, Атлетик Билбао, Реал Мадрид. Въпреки че загубихме в моменти, когато заслужавахме да спечелим. Играем хубав футбол, бих казал по-добър от миналата кампания. Но едно нещо са анализите и друго - това, което виждаме. Трябва да повтаряме някои неща, които направихме в мачовете с Порто или Жирона, трябва да доминираме", смята Шави.

Снимка: БГНЕС