16-годишният футболист на Барселона Ламин Ямал се върна към дебюта си в първия тим на каталунците в интервю за испанския вестник "Спорт".

"Отидох да загрявам и когато влязох на терена, ушите ми заглъхнаха. Не можех да чуя нищо. Беше за минута, но на мен ми се стори цял час", спомни си Ямал, който призна, че макар тогава да играе само 7 минути, това оставя отпечатък върху него.

"В края бях много уморен. Отидох на паркинга, където ме чакаха майка ми и други близки. Всички бяха много щастливи. На следващия ден тренирах отново с първия отбор. Много бях щастлив именно заради това, че отново бях с първия състав", разказа още тинейджърът, който вече е редовен участник в състава на Барселона.

Ямал коментира, че първоначално е бил просто дете в съблекалнята, но сега има уважението на съотборниците си и се включва по-често в общите занимания.

"Винаги ще съм благодарен на треньора Шави Ернандес, защото не всеки ти дава шанс да дебютираш на 15 години, а този сезон той ми дава минути във всички мачове, така че имам възможност да играя", заяви още младокът.