Бившият кандидат за президент на футболния Барселона Виктор Фонт продължава с критиките към Жоан Лапорта. Фонт загуби изборите за ръководство на клуба през 2021 година в конкуренцията на Лапорта.

Двамата продължиха да разменят реплики по спорни въпроси, а Виктор Фонт редовно изразява публично критиките си към ръководството на Жоан Лапорта.

Наскоро той го обвини в използването на същите съветници, свързани с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес и за липсата на достатъчно инвестиции в Барселона, а спечелването на титлата в Ла Лига през миналия сезон не бива да отклонява вниманието от по-дълбоките проблеми в клуба.

Ключов момент в позицията на Виктор Фонт е обвинението към Лапорта, че не е задържал Лионел Меси в каталунския гранд.

"За мен това е най-голямата грешка на Жоан Лапорта по време на ръководството и обозримото бъдеще на клуба", коментира Фонт в интервю за телевизия RAC1.

"Меси можеше да бъде част от решението и не сме наясно със спортната стойност на случилото се за Барселона", добави той и обяви, че би искал да върне Меси, ако бъде избран през 2025 година, въпреки че договорът му с Интер Маями е до края на 2026-а.