Старши треньорът на Жирона Мигел Анхел Санчес Муньос - Мичел заяви, че тимът му е устремен към целта да завърши във възходящ тон знаменития сезон в Ла Лига. Жирона ще гостува на Алавес в петък в двубой от 35-ия кръг на испанското футболно първенство.

След 34 изиграни мача съставът, воден от Мичел, заема второ място във временното подреждане, а най-доброто класиране на Жирона е 10-о място от сезони 2017/2018 и 2022/2023.

"Целта е да завършим на втора позиция и се нуждаем от победи в оставащите си четири срещи. Но ще работим мач за мач. В момента отборът ни е преди Барселона и целта е да останем там. Сега сме съперници на Барселона, защото те са зад нас в класирането и имаме една и съща цел. Спечелихме си възможността да се конкурираме с Барселона и Реал Мадрид", каза Мичел, цитиран от агенция "Ройтерс".

Мичел разкри, че няма да може да разчита на нападателя Кристиан Стуани и полузащитниците Борха Гарсия и Джон Солис заради контузии.

"Очаквам много труден мач срещу Алавес, но не очаквам противникът да играе по-различно от това, което наблюдаваме цял сезон. Те имат отлична игра в транзиция и много бързи футболисти. Алавес е добър отбор, с който се работи много сериозно. Точно затова трябва да бъдем максимално подготвени. Трябва да успеем да намерим свободни пространства в атака, но те са тим, който действа стабилно в защита и знаят как да организират контраатаки", добави старши треньорът на Жирона.