Левски отново е шумно. Измъчената победа за купата срещу Поморие разпали огъня на Герена. А там всички в момента са срещу Атанас Курдов, пише "7 дни спорт".

Треньорът на "сините" Стойчо Стоев отказа да хвърли вината за тежкия мач и драмата с дузпите върху деветката на 26-кратните шампиони, но коментарът му бе достатъчно ясен. Стоев заяви, че Левски е имал положения да вкара, но не е успял.

А кой трябва да реализира попадения, ако не централният нападател?! Курдов пропиля най-чистите положения пред вратата на Поморие и доведе мача до късмета на дузпите.

Там ситуацията за нападателя не стана по-различна. Курдов изпусна дузпа в момент в който Левски можеше да сложи точка на спора.

Преди това Йоргачевич бе избил удара на Шоколаров, а Карнер бе реализирал. Курдов обаче изпълни 11-метровия удар по най-абсурдния и лежерен начин, с което позволи на стража на домакините да спаси.

Именно това действие вече запали фитила на спортния директор на Левски Георги Иванов. Гонзо си тръгна бесен от стадиона, като единствените думи, които каза, бяха, че е нормално да не можеш да победиш, след като изпускаш толкова.

Той дори не влезе в съблекалнята да поздрави момчетата за успеха, колкото и незначителен да е той. Лесно може да се прочете между редовете, както се казва, че и Гонзо, и Стойчо нападат, без да му споменават името, Наско Курдов.

Нападателят трябваше да бъде решение за проблемите в атаката на "сините", но засега се получава точно обратното. Както вече стана ясно, миналата седмица Курдов бе глобен от спортния директор на "Левски" заради слабото му представяне и несериозното му отношение в тренировъчния процес.

Близки до "7 дни спорт" обясниха, че Наско внасял излишно напрежение в съблекалнята, като често обвинявал другите за неговите пропуски, а и за това, че вече рядко излиза на терена. А всъщност за тях си е виновен само и единствено нападателят с № 9 на гърба.В мача срещу Славия Курдов излезе сам срещу вратаря на "белите" Георги Петков и вместо да вкара без проблем, той направи по-трудното и изпусна.

Колкото повече гледаме това положение, толкова повече си мислим, че Наско не искаше да вкара топката. Явно това е видял и спортният директор, който по-късно глоби тарана. Срещу Поморие Атанас Курдов получи шанс да се реваншира и да покаже, че заслужава да води атаката на любимия си клуб. И при това около него Стойчо Стоев пусна само основни футболисти, които да му помагат да вкара. Курдов обаче пак не успя, а не е като да нямаше положения.

Тежки дни чакат Курдов в Левски, това е повече от ясно след поредния му слаб мач. Лошото за Стойчо Стоев и щаба му в момента е, че не разполагат с друга алтернатива за върха, тъй като Умар Диаби е контузен. Това ще е тежката задача на треньорите до мача с Ботев - да вкарат Курдов в правия път или да му намерят заместник.

Засега индикациите са, че Наско ще изведе "сините" срещу пловдивчани, но има още двама, на които не им е чужда тази позиция - Денис Махмудов и Линел Китамбала. Първият започна сезона за "сините" като централен нападател при отсъствието на Курдов и Диаби, а вторият е играл дълго време на тази позиция. Проблемът при Китамбала е, че все още е далече от оптималната си форма. До мача с Ботев има няколко дни, в които Стоев трябва да реши какво да прави с Курдов.