Никола Попов, син на шефа в БФС Антон Попов, е фаворит за главен съдия на дербито на първия пролетен кръг между Лудогорец и Левски. За това намекна временно изпълняващият длъжността председател на съдийската комисия Петър Петров.

"Всеки мач е важен. Естествено супердербито е Лудогорец - Левски, защото този мач е пряко свързан с първото място и Шампионската лига. Започваме от номер 1 в ранглистата. Повече бонуси и козове не мога да ви дам", каза Петър Петров.

Никола Попов е водач в ранглистата, а веднага след него е Георги Кабаков. Съдийските наряди ще станат известни утре в 11.00 ч., когато е заседанието на комисията.

В същото време холандският халф на Левски Джереми де Ноойер отново усети болки на същото място, което лекуваше доскоро и не тренира пълноценно. Той е под огромна въпросителна за мача с Лудогорец.

В началото на седмицата Де Ноойер се подготвяше с основната група, но вчера ситуацията се промени. От Левски едва ли ще рискуват с пускането на Де Ноойер срещу Лудогорец, тъй като това може да доведе до по-сериозна травма, която да го извади за по-дълъг период от игра.

На линия за мача в Разград са Радослав Цонев и Максимилиан Карнер, които доскоро също се възстановяваха от травми.