Треньорът на Левски Стойчо Стоев заяви на днешната си пресконференция, че подкрепата на спортния директор на клуба Георги Иванов към него няма да е вечна.

След чудовищната издънка в последния кръг – 0:0 с последния в класирането Монтана насред стадион "Георги Аспарухов", Гонзо заяви, че има пълно доверие на спеца.

Попитан на въпрос дали се е успокоил от тези думи, Стоев заяви: "За успокоение не бих казал, в Левски не може да имаш спокойствие. Може, ако постоянно побеждаваш, но и тогава би трябвало да имаш притеснение. Защото хората ще свикнат да побеждаваш и при евентуална несполука, пак ще има напрежение. Не бих казал, че има успокоение. Знам, защото имам достатъчно разговори с него, че той е един човек, който е изцяло зад мен и когато спортният директор е зад треньора, това показва, че клубът работи в правилна посока. Но това няма да е вечно, на мен ми е пределно ясно. След два неуспеха треньорът трябва да си поема вината. Това е истината. Не отговарят на истината спекулациите, че едва ли не нямаме никакви отношения с него. От първия ден функционираме изключително сериозно и като едно цяло с него. Не бързайте да ме уволнявате. Вече 20 дни ме уволнявате. Само това ще ви кажа. Не бързам и аз да си тръгвам от Левски", каза Стоев, след което продължи:

"Осъзнал съм , че не съм вечен. Просто съм част от събитието, от възможността като треньор нещо да направя за този клуб и на мен ми е ясно, че ако не го направя, в един момент ще е друг треньорът. Тези писания, че идва този треньор, онзи треньор в Левски, ако 1-2 мача не пожънеш успехи, се търси вариант, търси се спекулация, търси се предположения от медиите. Бил съм в много клубове, там не е имало такъв интерес. Когато този клуб има някакви проблеми, става по-интересно за медиите. Приел съм като за себе си, не бих казал като тежест, а като нормална реакция, която ще има срещу този треньор. В този случай съм аз. От тази гледна точка не бих казал, че се притеснявам. Това не означава, че не се опитвам да променя някои неща", добави Стоев.

Той каза още, че е в контакт единствено с Гонзо и Председателят на Управителния съвет на клуба Иво Тонев, докато с останалите собственици не поддържа връзка. "Моят диалог е с Иво Тонев, с другите собственици не съм имал възможност да контактувам. Един собственик се стреми отборът му да върви добре, влага средства, иска тези средства да получат  футболна значимост, може би и социална. Собственикът до такава степен е позитивен спрямо треньора, когато отборът върви. Когато не върви, е ясно, че няма да е до такава степен позитивен".

"В България е неправилно до някаква степен, че бързо се забравят неща, които са били трудности за даден клуб, които може в един момент да се развиват като перспектива – почнал си в една недобра ситуация, после това се е променило. Това е лошото в България – че се забравя. Но и ние, човешките същества сигурно така сме устроени. Аз контактувам основно с Георги Иванов. Бих казал, че така е най-правилно", завърши Стоев.

Левски гостува на Локомотив в Пловдив утре от 14:00 часа и мачът на стадиона в парк "Лаута" може да се проследи на живо в Gol.bg.