Последният шампион като треньор с отбора на Левски Емил Велев даде доста интересно интервю пред Gol.bg в което говори както за целите на ''синия'' клуб, така и за новия собственик и актуалностите около шампионата.

Запитахме Кокала какво мисли за амбициите на новия собственик Спас Русев и до каква степен са възможни те, както и дали според него Станимир Стоилов реално може да се завърне на ''Герена'' като наставник.

''Нормално е новият собственик да има шампионски амбиции с Левски, а дали те ще бъдат постигнати, това ще покаже само времето. И преди съм го казвал, че Левски е отбор, който трябва да има високи цели и е нормално да има такива. Според мен обаче Спас Русев трябва да намери правилните хора, за да може и тези успехи евентуално да дойдат. Това ще бъде от ключово значение за бъдещите цели на отбора'', обяви Кокала пред нашата медия.

''Мисля, че към днешна дата е почти невъзможно Станимир Стоилов да се завърне на ''Герена'', защото той е много надраснал това ниво. Все пак виждате какво прави. Преди година вкара Астана в групите на Шампионската лига, а сега вкара отбора си в групите на Лига Европа. Освен това се бори за трета поредна шампионска титла. Не виждам как ще загърби всичко това, за да се завърне в Левски''.

''Съгласен съм с твърденията, че Лудогорец няма да има нужната мотивация в някои от мачовете в родния шампионат и от това може да се възползват ''сините''. Шампионите на България мислят само за групите на Шампионската лига. Виждате обаче, че всяка година става едно и също - стартират слабо и след това натискат здраво към края на сезона и печелят титлата по убедителен начин''.

''Според мен има шанс Левски да стане шампион, макар че това ще стане по доста труден начин. Стискам палци на отбора''.

Запитахме и Кокала какво мисли за абсурдната ситуация в Ботев Пловдив. Както е известно шепа фенове нападнаха Николай Митов по време на първата му тренировка и това направи така, че един от собствениците Румен Чандъров да обяви, че ще се оттегли от клуба.

''Това е абсурдна ситуация. Според мен и органите на реда са виновни, а и други виновници има, защото няма как просто да не ги спрат. Всички тези фенове се знаят кои са, но не се прави нищо за съжаление. Ако бяхме нормална държава, те вече щяха да бъдат в затвора, но живеем в България. Абсурдно е това, което стана, просто нямам думи. Не трябва да ставаме свидетели на такива неща. Не може тези хора да дават пари и да не получават нужното уважение и някой друг да им казва кой да бъде треньор''.