Феновете на Левски отговориха на декларацията на запалянковците на ЦСКА-София по подобаващ начин. Те заявиха, че мачът на 15 октомври между двата отбора не е дерби, а дербито на "червените" е срещу Ботев Луковит и Балкан Ботевград.

Декларацията на НКП без редакторска намеса:

По принцип Денят на шегата е 1 април, но очевидно за продажната клика около джуджето и кюрда, която доскоро се кланяше на комунистическия хибрид, официално приключил съществуването си по ирония на съдбата точно на 9 септември, днес също е ден за шеги и закачки.

Подчертавайки, че гледаме повече от несериозно на всеки мисловен напън на животинската сган от Борисовата градина, на която вече й се налага да си урежда екскурзии с рейсове за домакински мачове по чисто географски причини, само искаме да напомним, че според българския тълковен речник думата "дерби" означава "най-важна или най-интересна спортна среща". Обикновено това е мач между регионални съперници.

Съзнавайки, че на тях традиционно по-силен им е руският, сръбският или дори румънският език, без излишни учтивости искаме да напомним на оранжево-червено-розовите ни "приятелки", че тяхното дерби няма как да е срещу "Левски". По простата причина, че по провинциална линия техният враг е ясен – "Балкан" (Ботевград). Бихме могли да им предложим като алтернативен вариант и бившият "Ботев" (Луковит), който след типични за джуджето лупинги в Търговския регистър се оказа "Литекс" (Ловеч).

И тъй като, за разлика от тях, ние не сме забравили, че т.н. "цска минус София" не е нищо повече от "Литекс" с екипите на "Чавдар", трябва да си търсят "вечният враг" измежду някой от тези два отбора. За нас и без това "вечното дерби" преди онзи 9 септември си беше мачът срещу "Славия", та няма да ни е особен проблем и след последния 9 септември да продължим да си играем столичните дербита срещу командата на чичо Венци.

В заключение ще добавим, че ни е особено забавно да четем как щели да ни приключват продажни измекяри, които първо пиеха безплатна бира от Св. Лупий Свинеубиец, после чакаха шанхайски милиардери и въртяха денонощно задните си части ту пред хазартни босове, ту пред джуджета, кълнейки се във вярност и автентичност, докато накрая просто не прегърнаха с две ръце изконния си селски произход.

На 15 октомври на Националния стадион "Васил Левски" ще играе само един софийски отбор – Вековният "Левски София". И за да не се объркате на идване, вземете по един химикал и записвайте: в София се влиза през бул. "Ботевградско шосе", на гара "Подуене" правите ляв завой и карате до детелината на бул. "Цариградско шосе", откъдето ще стигнете до "Орлов мост", за да се стоварите. Другият ви вариант е да минете през старата телевизионна кула и надолу по бул. "Драган Цанков", но там има голяма вероятност да се загубите и да бъдете грозно пребити.

Без грам уважение и с дълбоко отвращение: вашият най-голям кошмар!