Временният треньор на Левски Елин Топузаков посочи умората и липсата на концентрация в началото на мача с Ботев като основни причини за загубените точки на Коматево срещу Ботев (1:1).
 

„Стана двуостър мач, интересен за публиката, и двата отбора имаха своите шансове. При нас може би свежестта се изгуби с течение на времето. Нас равният не ни устройва, искахме да си тръгнем с трите точки. Доволен съм от себераздаването, грешки винаги ще има. Важното е, че те не се отказаха до край.”
 
„С изключение на гола, който получихме толкова скорострелно, нямам забележки в защитен план, имаше някои технически грешки, които доведоха до ситуации в нашата половина, веднъж и нашият вратар се намеси блестящо. Двама души - Костадинов и Бурабия, не успяха да вземат участие, така че бяхме изчерпани и промените, които направихме, не бяха достатъчни, за да осъществим финален натиск.”
 
„Ранният гол донякъде разконцентрира отбора, умората започна да се усеща след 60-70-ата минута, липсваше свежест в завършващата фаза. Това, което създадохме, беше плод на индивидуални качества.”
 
„Съжалявам изключително, че не победихме днес, без значение, че Ботев-Левски е някакво дерби, Левски винаги се стреми към победата. Не можахме да направим този натиск, който приляга на Левски и както изглеждахме в предходни мачове.”
 
„Поздравявам Ботев, те също играха футбол и равенството може би е закономерно.”
 
„Ранните голове? Със сигурност и аз имам вина за това. Концентрацията още от загрявката, още от първите минути на мача трябва да е пределно висока. Ще работим върху този елемент, защото ние сме с една от най-стабилните защити и ранните голове определено ни повлияват”, коментира младият наставник.