Новата тактика на Елин Топузаков сработи и Левски победи с 2:1 Уйпещ в първата си контрола от втория подготвителен лагер в Кипър.

Вицешампионите на България излязоха със схема 3-5-2 и доминираха в по-голямата част от мача, след като на върха застанаха Амаду Сукуна и Бабатунде Адениджи. Последният вкара два гола, а като цяло "сините" създадоха доста положения и бяха по-добрият отбор.

Сукуна пропусна първия шанс за гол, изскочил сам срещу вратаря на Уйпещ, но следващото чисто положение беше реализирано от Адениджи. Той получи извеждащ пас от Мехди Бурабия в 43-та минута и прокара топката между краката на стража на унгарците за 1:0.

Мароканският халф беше в основата и на втория гол. Шест минути след началото на второто полувреме Бурабия подаде на Антонио Аниете, който пък пусна топката с пета към Адениджи и нигериецът вкара за 2:0.

Уйпещ намали в 58-та минута с първото си положение в мача. Автор на попадението стана Килиан Азар, брат на Еден от Челси и Торган от Борусия Мьонхенгладбах, който стреля три пъти към Николай Кръстев и в крайна сметка вкара гол. Другите два удара бяха отразени от стража.

До края на срещата и двата отбора създадоха по едно добро положение, но повече голове нямаше и Левски спечели с 2:1. "Сините" завършиха мача с различна единадесеторка от стартовата.

Левски (България) - Уйпещ (Унгария) 2:1 (1:0)

Голмайстори: 1:0 Бабатунде Адениджи 43, 2:0 Бабатунде Адениджи 51, 2:1 Килиан Азар 58

Стартов състав на Левски: Николай Кръстев, Александър Др. Александров, Давид Яблонски, Димитър Пиргов, Роман Прохазка, Александър Ем. Александров, Джереми Де Ноойер, Георги Костадинов, Мехди Бурабия, Амаду Сукуна и Бабатунде Адениджи.