Ръководството на Левски продължава да работи усилено по лятната селекция на тима. Тя ще бъде съставена предимно от български футболисти. Сред тях се очаква да е юношеският национал Иван Тилев от втородивизионния Септември София. Привличането на 18-годишният футболист на „Герена“ вече може да се счита за сигурно, съобщи livesport.bg. 

Треньорът на сините Николай Митов познава отлично качествата на полузащитника, след като именно той го наложи в състава на Септември. 

Иван Тилев е роден на 5 януари 1999 година. През този сезон има 16 мача и един гол във Втора лига. Талантът е основен футболист в състава на юношеския национален отбор до 19 години, ръководен от Ангел Стойков. Той е продукт на школата на столичани, като преди това бе част и от националния отбор до 17 години.

„Тема Спорт“ информира, че силно желан от Левски е и друг халф - Александър Цветков от Черно море. Той бе искан от сините още през зимата. Тогава обаче сините не успяха да се договорят с варненци за футболиста.

През настоящата кампания той има 23 мача и 1 гол в Първа лига. Цветков бе с основен принос и за успеха на Черно море над Левски за Купата на България. Варненци спечелиха с 3:2 на „Герена“ след продължения, а две от попаденията бяха именно на полузащитника.

Силната му игра не остана незабелязана и от националния селекционер Петър Хубчев. Той повика футболиста за световната квалификация с Холандия. Мачът срещу лалетата е в събота от 21:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. В полезрението на сините е и десният защитник на Пирин Александър Башлиев.