Левски развали празничното настроение на феновете си навръх 3 март с равенството 0:0. „Сините" обаче влязоха в историята с този мач, въпреки горчилката от резултата, който позволи на Лудогорец да се откъсне на 11 точки от столичани. Двубоят срещу „зелените" от Стара Загора беше 11-и пореден на „Георги Аспарухов" без допуснат гол в първенството, пише "Меридиан мач". 

Досегашното върхово постижение беше от периода 1970-1971 година. Тогава левскарите стигат до 10 поредни срещи без да инкасират попадение в своята врата у дома. Любопитното е, че и тогава последният мач преди серията да почне е реми - 2:2. През 1970 година срещу Етър, а през 2017 г. срещу Черно море - в последния шампионатен мач за миналия сезон. През 1971 година поредицата е прекъсната в домакинството срещу Янтра (тогава под името Чардафон-Орловец). Левски побеждава измъчено гостите с 3:2. Габровци дори на два пъти повеждат в резултата, но „сините" все пак успяват да победят с решителен гол на Янко Кирилов в 75-ата минута.

Това, което отличава серията от началото на 70-те от сегашната е, че в по-старата има само победи - 10 от 10 мача. В сегашните 11 сухи мрежи има и две нулеви ремита - срещу Лудогорец през есента и в събота срещу Берое. Общата голова разлика също е далеч по-внушителна по времето на Георги Аспарухов - Гунди - 29:0, а сегашната 17:0. Другото съществено е, че част от успешната поредица в миналия век спомага за спечелването на титла - тази през 1970 година, докато сега почти никой не вярва, че златните медали са възможна цел пред Левски. Оставам да видим колко дълго ще продължи серията от сухи мрежи.