Галерия

Снимки: Донислав Донев, Gol.bg

 Снимки: Донислав Донев, Gol.bg

Левски отбеляза 75-годишнината от рождението на най-голямата си легенда Георги Аспарухов-Гунди.


Именити ветерани на "сините", сред които Александър Костов, Даниел Боримиров, изпълнителният директор Красимир Иванов, треньорът Делио Роси, представителният отбор, юноши и фенове, поднесоха цветя и венци пред паметника на иконата.

Честванията за футболист №1 на България XX век ще продължат цял ден. Подготвена е специална пощенска марка "75 години Гунди", на "Герена" ще бъде отворен увеселителен парк, от 16.00 часа в Младежкия театър ще има беседа и концерт, организирани от клуб "Гунди". Половин час по-късно ще се състои официалното представяне на биографичната книга "Гунди – какъвто не го познавате", ще има и детска книжка за най-малките почитатели.

Кулминацията ще настъпи в 18.30 часа, когато легенди на Левски и Ботев, които са играли с Аспарухов, ще проведат среща със запалянковците. От 20.00 часа започва мачът между двата отбора, а след края му ще има заря и обявяване на съперника за 19 август, когато "сините" ще играят контрола в чест на Гунди. Очаква се това да е аржентинският гранд Бока Хуниорс. 

Видео и снимки: Донислав Донев, Gol.bg