Левски почти сигурно ще се размине с подписа на един от желаните играчи за зимната селекция - Серкан Юсеин.

Халфът на Ботев Пловдив е в плановете на спортно-техническия щаб на сините, но ръководството най-вероятно няма да успее да му го осигури. 22-годишният полузащитник остави зад гърба си силна есен. Той взе участие в 17 двубоя в Първа лига, като в тях отбеляза два гола и направи 2 асистенции.

Едно от попаденията му бе в последния кръг за годината - вкара с хубав изстрел с глава при 1:2 от ЦСКА на "Българска армия". 22-годишният полузащитник е използван най-често от треньора Николай Киров пред защитното каре, но може да изпълнява и по-офанзивни функции.

Интерес към Серкан има и от други клубове, включително и от Лудогорец. Това повишава доста цената му, въпреки че контрактът му с пловдивчани е до лятото. Юсеин има предложение от Ботев да го удължи, но засега не го е сторил. Той почти сигурно ще бъде продаден.

А сините няма да имат средства хем да платят на Ботев, хем да му предложат атрактивна заплата. От Левски изявиха желание болшинството от привлечените играчи през зимата да бъдат българи. В момента родните играчи са малцинство в тима.

През есента в Първа лига за сините се появиха 27 футболисти, като от 19 от тях бяха чужденци. През ноември от „Герена" вече направиха първата стъпка в тази посока - привлякоха Николай Михайлов. През пролетта той ще бъде титулярен страж на Левски. Очаква се сините да се разделят със словашкия страж Мартин Полачек, който не оправда гласуваното му доверие.