Треньорът на Левски Славиша Стоянович заяви, че иска след зимната подготовка отборът да играе "красив, атрактивен и офанзивен футбол". Той коментира ситуацията в състава на "сините" на лагера в Кипър.

"Вече пети ден сме тук. Всичко, което планирахме досега, сме го направили. Не е лесно за футболистите, но трябва да свършим тази работа. Мотивацията е добра, тренировката са максимални. Харесва ми това, което виждам", каза Стоянович.

"Важно е, че няма контузии. Всички играчи се влагат максимално. Доволен съм засега. Още много работа има да се свърши. Досега наблегнахме повече на аеробна работа и кондицонна подготовка, сега започваме да се готвим за издръжливост, агресивност и тактически елементи. След това идват контролите. Група от 25, 26, 27 играчи максимум е оптимална. Засега всичко е наред", допълни той.

Левски тества от днес норвежкия централен защитник Магнар Йодегор и конгоанския нападател Микаел Жордан Н'Кололо.

"Търсим централен защитник от първия ден след края на есенния полусезон. Бранителят от Норвегия е алтернатива. Ще видим как е. Има 4-5 тренировки до мача с Уфа. Жордан дойде по препоръка от клуба, ще го видим и него", каза словенският спец.

Стоянович коментира и спекулациите, свързани с бъдещето му в клуба заради желанието на Футболната федерация на Латвия да го привлече за национален селекционер. 

"Имам последна договорка. През месец март Левски може да ми каже: "Мерси" или аз мога да го кажа. Желанието ми е с цялото си сърце и душа да работя до края на сезона. Искам да направим силен втори дял от сезона. Това е всичко, което ме интересува. Искам да изградим конкурентен отбор на Лудогорец и специално на ЦСКА. Напълно съм концентриран върху работата си в Левски. Харесва ми живота в София, обичам Левски, обичам България, чувствам се като у дома си. Но в треньорската професия е така, че може да се загуби един мач, който не трябва, затова куфарите винаги са полуопаковани", каза той.

"Имаме още доста тренировки в Кипър, имаме шест сигурни договорени мача, преговаряме и за седми. След края на подготовката Левски трябва да бъде напълно готов, компактен, дисциплиниран, агресивен, с бързо преливане между линиите. Искам Левски да играе красив, атрактивен и офанзивен футбол. Това е моята идея. Всеки трябва да знае какво да прави на терена в определени ситуации. Ако успеем, това ще ни помогне да изглеждаме по-добре в сравнение с есента", каза той.

Стоянович е доволен от футболистите от школата на клуба, които се готвят с представителния отбор. "Младите играчи не са тук за попълване на бройката. Смятам, че всеки един от тях може да стане добър футболист. Те го показват във всяка тренировка. Бъдещето е пред тях и от тях зависи дали ще бъдат конкурентни за първия отбор. Радвам се, че те са от нашата Академия, защото искам повече българи в състава, каза той.