„Левски" ще се опита да продаде Давид Яблон­ски през зимния транс­ферен прозорец. Договорът на централ­ния бранител приключ­ва в края на сезона, а пре­говорите за продължа­ването му през есента не дадоха резултат. С оглед на новата политика на „Левски" за залагане предимно на български играчи „сините" са склонни да се разделят с 27-годишния чех.

Предвид на това, че контрактът му е до края на настоящата кампа­ния, за него може да бъде прибрана минимална су­ма. Евентуално напускане на Яблонски обаче ще облекчи бюджета за за­плати на „Герена". Това ще помогне на „Левски", който трябва до края на следващия месец да пла­ти дължими малко над милион евро, за да избег­не изваждане от европейските клубни тур­нири.

През ми­налата годи­на интерес към 190-сантиметровия Яблонски имаше полският „Лех" (Познан). Цел номер 1 на вече бившия наставник на „сините" Славиша Стоя­нович за попълнение в центъра на отбраната бе Кристиян Димитров. 21-годишният защитник прави много силен сезон с екипа на пловдивския „Ботев".

Иначе на тази позиция „Левски" в момента ос­вен с Яблонски разпола­га с португалеца Нуно Рейш и „синия" юноша Деян Иванов. Последни­ят дълго време се възста­новяваше от контузия. На тръгване Стоянович го похвали за старанието в тренировките.

На лагера в Кипър пък бе сменен часът за трета­та контрола на „Левски". Тимът на Георги Дер­менджиев ще играе в сря­да с полския „Висла" (Плоцк) от 12,30 вместо от 11 ч.