Изпълнителният директор на Левски Павел Колев потвърди новината на Gol.bg, че Васил Божков поема властта в клуба и ще финансира "сините".

Както е известно, нашата медия първа обяви още на 12 ноември 2018 година, че бизнесменът сменя Спас Русев като собственик на 26-кратния шампион на България

"Назначен съм от Васил Божков на работа", заяви Колев. По този начин той официално призна, че Васил Божков вече взима решенията на "Герена" и той ще поеме властта в клуба. Именно и за това нещо първи съобщи Gol.bg.

Относно новините, че Христо Йовов ще взима акциите на Левски, той каза: "Нямам информация, че акциите са прехвърлени на други хора. На този етап съм на работа в Левски. Ако Васил Божков ми каже, че няма да е собственик, тогава ще си тръгна. Това ще стори и целият управителен съвет на клуба, тъй като е напълно нормално. Нашата работа е да извършим одит в клуба и да начертаем стратегия за бъдещето на Левски. Нямам информация за прехвърлени акции", добави Колев.

По-рано се появи следният чат на бившия шеф в БФС в социалните мрежи с неизвестен човек, най-вероятно фен. Той е написал: "Гавра да се случи с любимия ни клуб". Отговорът на Колев е следният: "Не зависи от мен... Това, което зависи от мен, е собствената ми съдба. Исках много, но за съжаление не успях много да помогна на "Левски". За 20 дни толкова...".

Колев обаче отрече. "Нищо не съм писал в никакви чатове. Това са пълни измислици. Който пише подобни неща, си е за негова сметка", завърши той в изказването си пред Спортал.