Новото ръководство на Левски все още няма ясна визия за дългосрочното бъдеще на клуба и на дневен ред е оздравяването на Левски, заяви новият член на Надзорния съвет (НС) Александър Тумпаров. Той добави, че новите ръководители няма да управляват Левски със заеми и ще търсят отговорност от тези, които са вредили на финансовото състояние на "сините" през годините, ако такива нередности бъдат открити.

"Нашата визия ще се избистря след време. В началото трябва да се види какво е състоянието, какви са належащите нужди, тъй като говорим за финансово оздравяване. Въпрос на пари. Футболистите трябва да са спокойни и да играят, а феновете - да ходят на мач и да го гледат. Целта е да осигурим средства за съществуване на клуба и след това да се пристъпи към ревизиране на предишните ръководства. Тогава ще говорим за средносрочни и дългосрочни планове. Сега трябва да осигурим средства за посрещането на най-важните нужди", заяви Тумпаров след края на Общото събрание (ОС).

"Запознати сме със задълженията в клуба, но тепърва предстои одитиране. На база на резултатите, няма да бъде спестено нищо на никого. Ако трябва да се търси отговорност, ще я търсим, а точно за това тези ръководни органи не бяха освободени от отговорност. Дано не се стигне дотам", добави новият член на НС на Левски.

"Не сме влезли в клуба, за да вземаме заеми. Много зависи отношението на журналистите не само към Левски, но и към всички клубове. Търси се сензация в това как един клуб няма пари и не е платил нещо. Ако медиите са по-спокойни и изясняват това със самия клуб, те ще могат да предоставят вярна информация. Грешната пречи за оздравяването на един клуб", завърши Тумпаров.