Голмайсторът на Първа лига Станислав Костов заяви, че очаква Левски да победи Лудогорец в предстоящото дерби от 29-ия кръг на Първа професионална лига.

"Очаквам да победим Лудогорец и да зарадваме хората по трибуните. Не е важно дали аз ще вкарам, или не, важно е спечелим срещата. Това, че ще играем на Националния стадион, а не на "Георги Аспарухов", не е от особено значение за нас. Дори през този сезон играем по-добре на "Васил Левски", каза Костов, който бе избран за играч на 28-мия кръг заради попадението във вратата на Черно море, което донесе успеха на "сините" с 1:0 във Варна.

"В предишния мач с Лудогорец много неща не ни достигнаха, но гледахме видео от мача, анализирахме го и си взехме поуки, за да не повторим грешките. През седмицата тренираме добре, всички имаме желание да печелим, но за съжаление не се получава винаги", допълни още националът на България. Според него обаче разликата между двата отбора в момента не е толкова голяма.

"Разликата между нас и Лудогорец не е много голяма. Имаме добър колектив и го показахме на мача с Черно море. Всички знаете, че гостуванията във Варна са много тежки. Срещу Лудогорец няма да ни е лесно, защото ни липсват и някои ключови играчи, но всички в тима тренират и съм сигурен, че на когото и да заложим г-н Дерменджиев, той ще оправдае доверието му", допълни Костов.

Нападателят, който вече има 20 гола в Първа лига от началото на сезона, посочи точно съотборниците си като главни виновници за силното му представяне.

"Аз завися от съотборниците си на терена. Те ми подават топката, а аз само завършвам атаките. В момента не мисля какво ще се случи след края на сезона и дали ще напусна Левски. През зимата имах оферти от Турция, но ги отказах. Щастлив съм тук и се надявам да изпълня договора си с клуба, от който има още година и нещо. За мен е много важно уважението, което показват към мен в Левски", каза нападателят на "сините".

Запитан все пак за кой отбор мечтае, юношата на Пирин призна, че му се иска да играе за италианския гранд Интер. "Мечтая си един ден да играя за Интер, но засега не съм за там. Евентуално биха могли да ме вземат за заместник на Мауро Икарди, който ще напуска, така че може да им пиша", завърши шеговито Костов. Левски приема Лудогорец в неделя от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" в голямото дерби на 29-ия кръг на Първа лига. Столичани изостават с шест точки от шампионите, които са лидер в класирането.