Добрите игри на халфа на Левски Давиде Мариани ще му донесат и солиден бонус от над 50 хил. евро. Швейцарският футболист е заслужил премията, която е залегнала като клауза в договора му със "сините".

Тя гласи, че той ще вземе въпросната сума, ако играе в над 70% от мачовете на отбора през сезона. Освен това има и условие заплатата му от следващия сезон автоматично да бъде увеличена, пише "Тема спорт". До момента Мариани е играл в 27 срещи за Левски в Първа лига - не игра единствено в последния кръг срещу Черно море заради наказание. Той вече е надминал необходимия му процент мачове от общо 36-е кръга и така си е заслужил бонуса.

27-годишният швейцарец дойде в Левски през лятото като свободен агент след като контрактът му с Лугано бе изтекъл. Мариани е титуляр при всички треньорски щабове, които водиха отбора до момента. Той бе използван на две позиции - като плеймейкър и в центъра на терена. По-добре се чувства на първата. Давиде е вторият най-полезен играч на "сините" по системата "гол+пас" в шампионатните двубои, като изостава само от Станислав Костов. Той има 10 попадения и 8 асистенции, докато централният нападател е с 20 гола.

От Левски обявиха, че през лятото ще опитат да намалят бюджета за заплати с 30%, като за целта се водят разговори с част от играчите. Мариани е сред най-скъпоплатените на "Герена". Към него има интерес и от чужди клубове. Така че, ако от Левски преценят, че не могат да си позволят неговата заплата, лесно могат да му намерят купувач през лятото.