Ботев Пловдив натрупа самочувствие с победите срещу ЦСКА, а освен това "канарчетата" имат индивидуалности, които могат да решат всеки мач, заяви новият старши треньор Георги Тодоров преди гостуването на Левски в Коматево. Той добави, че "сините" ще излязат от трудното положение само с победи и първата от тях трябва да бъде спечелена този уикенд. 

"Винаги излизам с настроение за победа и това е съвсем нормално. Ботев Пловдив е добър отбор, играят добре и ако трябва да бъда честен, в първия двубой ги намерихме малко не добре организирани. Сега, след победите срещу ЦСКА, имат самочувствие. Имат и единици, които могат да решат мач. Като Неделев, който сам може да дава разликата между отборите. Ние обаче нямаме избор и ако искаме да излезем от ситуацията, в която се намираме, трябва да спечелим. Колектив и отбор се прави само с победи", заяви старши треньорът на Левски.

"За есенния мач имахме Обертан, Гомес, бяхме по-организирани в защита. Деян има един мач за година и повече, Нуно Рейш не е централен защитник. Има доста проблеми и трябва да проявим характер в двубоя, който ни предстои", продължи Георги Тодоров.

Вижте класирането в Първа лига 

"Бях недоволен от първата тренировка, но през цялата седмица футболистите се стараеха. Променихме малко заниманията и сега са по-интензивни. Има някакво настроение, за разлика от първата тренировка. Един квадрат промени и настроението, и желанието за работа, така че в някои случаи съвсем дребно нещо може да помогне. Победата ще върне увереността и спокойствието, защото има натрупано напрежение в отбора. Но само футболистите могат да го направят, няма друг", каза още той.

"Имаше доста спекулации около треньорския пост и това няма как да не се отрази на футболистите. Същото беше и по времето на Люпко Петрович, от който съм научил много. Отборът беше на първо място, а го сменяха всяка седмица. Това няма как да не се отрази на футболистите. Моята работа е да им вдъхна увереност, спокойствие и самочувствие. За една седмица друго не мога да направя. Друг човек за един месец дали би се съгласил да дойде", добави Тодоров.

"Минаха доста юноши през отбора, а с един млад футболист трябва да се чака и внимава. За съжаление, на първата грешка ги приключваха. Сега линията в клуба е за младите футболисти и това е добре за тях, но също така е отговорност. Те не само трябва да си извоюват местата, но и да продължат тази линия. Ако няма резултати и ако отборът не играе добре, нормално е хората, които обезпечават клуба, да променят линията. Аз лично се радвам, защото с даването на възможност на младите се улеснява и работата в школата. В последните години са малко желаещите, които искат да дойдат в големите възрасти, защото нямаме втори отбор и не се даваше възможност на юношите да играят", заяви Тодоров.

"Хубаво е, че шестима от школата ще бъдат в основния състав на Левски. Но и в треньорския екип трябва да има представители от школата. Сега всички са от там и са минали през Левски. Димитър Телкийски е поканен от Георги Дерменджиев и имаше желание да напусне, защото така е коректно, но аз го викнах обратно. Той започна първите си стъпки с мен и знам, че има потенциала да стане добър треньор. Останаха много малко като него - точни и почтени", завърши той.

От състава на Левски за мача с Ботев, насрочен за 4-и май от 20 часа в Коматево, отпадат Серджиу Буш, Седрик Унтонджи и Еркебулан Сейдахмет.