Левски се разделя с дузина футболисти от отбора от изминалия сезон. Това обяви изпълнителният директор Павел Колев.

Договорите на Давид Яблонски, Жерсон Кабрал, Милош Цветкович, Седрик Унтонджи и Луан Виана, който през пролетта игра като преотстъпен в Царско село, изтекоха и няма да бъдат подновени.

"Сините" се разселят по взаимно съгласие с Серджиу Буш, Антони Белмонт и Луи Нганиони по взаимно съгласие, а Богдан Вашчук, който беше под наем, също си тръгва.

"Предстоят и разговори с друг преотстъпен футболист Еркебулан Сейдахмет, като последната дума за него ще бъде на треньора", обясни Колев.

Полузащитникът Фелипе Нашименто и нападателят Ривалдиньо, които изкараха втората част от сезона под наем в румънски клубове, също не влизат в плановете на новия наставник Петър Хубчев.

"Имаме уговорка те да се не присъединяват към нас за лятната подготовка, търсим варианти за тях", уточни Колев.

Левски има желание да задържи националния вратар Николай Михайлов, с когото предстоят последни разговори днес или утре. 

"Провели сме разговори с Ники Михайлов, още в първия от тях представихме нещата много конкретно. Сега ни предстои днес или утре пак да се чуем. Ако всичко е наред и изчистим последните детайли, той ще подпише за още две години", каза Колев.

Той обяви, че Левски търси още един класен страж. 

"В момента усилено търсим вратар с конкретна идея Михайлов да има сериозна конкуренция. Той гарантирано титулярно място няма да има и е наясно с това. Прие го прие и смята, че е нормално", каза Колев.

В Левски на този етап не е получена нито една оферта с конкретни финансови параметри за някой от останалите играчи от състава. 

"Официална финансова оферта няма към никого. Има конкретен интерес към конкретни футболисти. С доста играчи се разделяме, така че няма да продаваме на всяка цена. Трябва всички страни да са доволни, за да се стигне до трансфер", каза Колев.