Жребият за първенството отреди доста интересна програма за Левски. Едно от крайно необичайните неща е това, че в първите си 15 шампионатни срещи “сините” ще имат само три, които ще бъдат извън София.

Две от тях ще са в първите два кръга - срещу Дунав и Етър. Това също се е случвало твърде рядко в историята - едва 4 пъти от сезон 1948/49 насам, пише "Меридиан Мач". 

Прави впечатление, че в три от тези случаи (75%) Левски преминава отлично през двете изпитания и взима победи. Единственият лош старт е през далечната 1955 година. Тогава “сините” тръгват с реми с отбор, срещу който многократно са играли в първия кръг - Спартак (Плевен). Двубоят тогава завършва 1:1. След това губят и традиционно тежкото за тях гостуване в Перник на Миньор с 0:1.

Като цяло 1955-а е кошмарна година за “сините”. В нея те завършват на пето място от общо 12 тима в елита, а се спасяват от изпадане едва два кръга преди нея. 

През сезон 1997/98 левскарите отново трябваше да стартират с две визити - в Кюстендил и Плевен. Спечелиха ги с 3:1 над Велбъжд (тогава също с името Левски) и с 5:2 срещу Спартак. Тогава обаче това не стигна за титлата и тимът остана втори след Литекс. 

От 2000 година насам обаче “сините” са със 100%-ова успеваемост при стартове с две гостувания - не само ги печелят, но и стават шампиони. През сезон 2000/01 взеха две от най-тежките си визити - на Берое с 2:0 и над Литекс с 4:3. 

Последният им такъв старт бе през 2005/06 - паметен сезон, помнещ се с изпреварването на вечния съперник ЦСКА през пролетния дял. “Червените” имаха 7 точки аванс през зимната пауза, но в крайна сметка с титлата триумфира Левски на Станимир Стоилов. Този сезон започна с победи на “сините” в Пловдив и Дупница, съответно над Локомотив и Марек с 4:2 и 3:2.

Като се тегли чертата, може да се каже, че две победи на старта ще гарантират на Левски минимум второ място - едно по-високо от това, на което финишират в последните три години.