Бившият наставник на Ружомберок Норберт Хрнчар е напълно убеден в шансовете на словашкия тим в реванша срещу Левски в Лига Европа. 49-годишният специалист наблегна на факта, че реномето на „сините” е много по-сериозно, отколкото футболистите, на които наставникът Петър Хубчев може да разчита.

Хрнчар беше на трибуните на стадион „Ружомберок” и изгледа от първа ръка победата за родния тим с 2:0. Въпреки доста негативния резултат, словакът е напълно убеден, че Левски не е нищо специално като опонент.

„Първото полувреме изцяло отогваряше на параметрите на турнира. Ружомберок игра интересен футбол, докато гостуващият Левски не стигна до нищо, с изключение на една случайна ситуация, която завърши с гол (визира откриващото попадение с глава на Давиде Мариани – б.р.)”, коментира Хрнчар.

„Вторият им гол приключи мача, като вля още увереност в редиците на Левски. Да, Ружомберок може и да нямаше много голови положения, но срещу който и да е опонент в Европа не бива да очакваме огромен брой ситуации.”

„Твърде жалко е. Левски не е някакъв огромен противник, както името му предполага (в Словакия се обърна много внимание на факта, че „сините” са 26-кратен шампион на България – б.р.). Днес името на клуба е много по-сериозно, отколкото представянето му. Разбира се, не искам да казвам, че те са слаб съперник или пък да ги подценявам. В Европа няма слаби отбори. Първото полувреме ни показа, че играта ни може да осигури по-добър резултат и повече надежда.”

„Футболистите на Ружомберок заслужиха аплодисменти и благодарности. Тези мачове са наградата им за силното представяне през миналия сезон. При нормални обстоятелства съперник като Левски не би дошъл тук.”

„Ситуацията сега е сложна, да, но не трябва да увесваме носове. Трябва да вярваме. Следващият мач ще е при закрити врата, а атмосферата ще бъде интимна. Вярвам, че при такива условия може да преобърнем елиминацията. Играчите не бива да се подават на отчаянието, нито пък да излизат без амбиция. Те трябва да вярват и да са готови да убиват в името на резултата. Ще трябва да стискат палци и да вярват, че са способни на чудо”, завърши Хрнчар.