Съперникът на Левски във втория кръг на квали­фикациите за Лига Евро­па АЕК Ларнака ще при­влече още един ибериец в редиците си. До момента в тима има осем испанци, а треньор на отбора е баскът Иманьол Идиакес. Кипърците ще се подси­лят с португалския цен­трален защитник Диого Вердаска. 22-годишният бранител ще се присъеди­ни към АЕК от испанския Реал Сарагоса, където не попада в плановете на треньора Виктор Фернандес. 

Вердаска е юноша на Порто, но няма офи­циален мач за драконите, а е играл във втория от­бор. През 2017 година е привлечен от Реал Сара­госа и в 59 мача за испан­ския тим вкарва три по­падения. Защитникът е преминал и през всички национални гарнитури на Португалия, но все още няма възможност да се пребори с конкуренцията в представителния от­бор на мореплавателите, където тя е много се­риозна. 

Дори и да бъде привлечен от АЕК в дни­те преди реванша с Лев­ски, Вердаска няма да мо­же да вземе участие в срещата. Сините имат трудната задача да на­ваксват пасив от три го­ла (б.а. - загубиха в Ларна­ка с 0:3) срещу опитния тим от Острова на Аф­родита, феновете на АЕК ще имат възмож­ността да си закупят би­лети за реванша до 30 юли.