Треньорът на Левски Петър Хубчев сподели след победата на "сините" над Ботев Пловдив (3:1), че именно такъв характер е очаквал от футболистите си, въпреки болезнената загуба от АЕК Ларнака (0:3) в Лига Европа преди няколко дни.

"Аз съм от два месеца тук, но не съм се съмнявал в тази реакция на отбора. Колкото повече ги опознавам тези момчета, все повече я очаквах тази реакция от тях. Чисто професионално това е най-добрият отговор. Доволен съм.

Мариани изигра много силен мач, но видях и други хора, които изиграха някои от най-силните си мачове. Продължавам да твърдя, че Мариани е една важна частица от отбора, но е просто част от него.

Не е човекът, около който се върти отборът. Голът на Горанов успокои нещата и затова реакцията ми беше такава. Затова реагирах така положително, нищо повече", каза Хубчев.

Специалистът говори и за предстоящия реванш във втория квалификационен кръг срещу АЕК Ларнака.

В спорта и футбола много рядко има някаква логика и често се случват нелогични неща. От няколко седмици отговарям на въпроси за представянето на отбора и очакванията към него с умората и малкият кадрови потенциал, но отговорът на тези момчета е на терена.

Няма какво да се оправдаваме с лошото време и жегата в Ларнака. Но аз не видях умора в играчите, напротив. Концентрирам се върху отбора.

Има клубове в България, които са силни и велики заради феновете, Левски е такъв, но аз се концентрирам върху отбора", сподели специалистът.