От Левски разкриха каква точно е сумата, която ще постъпи в клубната каса след трансфера на Давиде Мариани. Парите са точно 1 417 000 евро, съобщава официалният сайт на “сините”.

“Днес полузащитникът Давиде Мариани премина официално в тима на Шабаб Ал Ахли, като в резултат на сделката в касата на Левски ще постъпят 1 417 000 евро. Разделяйки се с Давиде, за пореден път си спомнихме за една безсмъртна максима, че „левскар не ставаш, левскар се раждаш...“ Правило, което е показвало своите множество изключения през годините, когато на „Герена“ играеха чужденци с невероятни качества, засвидетелствали своята принадлежност към клуба и неговите привърженици.

В пълна сила това важи и за Давиде, с който няма да си кажем „сбогом“, а „до скоро“. Швейцарецът с вечната усмивка умееше да заразява с доброто си настроение всички, а привържениците го обикнаха не само заради безспорните му футболни достойнства. Давиде просто заобича „Левски“ и стана левскар! Раздаваше се от първата до последната минута, даваше всичко от себе си. Никога не се предаваше и уважаваше „Л-то“ на фланелката. Остави невероятни спомени за всички, обичащи „Левски“ и бе професионалист до последната секунда, която прекара на терена със „синия“ екип...

Благодарим ти, Давиде! Вярваме, че те очакват нови успехи! Вярваме, че ще постигнеш всичко, което поискаш, защото ти си пример за това, че трудът се отпалаща! На „Герена“ винаги ще има място за теб... Ти оставаш част от голямото „синьо“ семейство!”, се казва в посланието на клуба към Мариани.